Can Soteres
La Pobla de Claramunt

  Anoia
  L'Empedrat
  Emplaçament
  Al paratge de l'Empedrat, al nord del terme municipal.
  327

  Coordenades:

  41.58334
  1.67277
  389367
  4604367
  Número de fitxa
  08165 - 42
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Regular
  Li manca manteniment.
  Protecció
  Inexistent
  Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable.
  Accés
  Restringit
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08164A002000010000AH
  Autoria de la fitxa
  Jordina Sales Carbonell

  Entre la riera de Castellolí i el paratge i turó de l'Empedrat, a l'extrem septentrional del terme municipal de la Pobla de Claramunt, ja gairebé tocant amb el terme d'Òdena i en un context de camps de conreu i bosc, s'alça aquest mas de planta rectangular, planta baixa, dos pisos i golfes, amb coberta a dues aigües. La construcció original seria a base de pedres de diferents mides i sense treballar, posades irregularment junt amb algun maó intercalat, com es pot veure a nivell de planta baixa i primer pis; en canvi, a partir d'aquest moment, i en cotes irregulars, l'edifici s'acaba d'aixecar amb totxos de factura molt recent. Té varis cossos auxiliars annexats.

  No es disposa de notícies històriques publicades sobre aquest mas, que en tot cas no denota una gran antiguitat a partir de l'estructura conservada i que podria remuntar a finals del segle XIX o inicis del XX.

  -AJUNTAMENT DE LA POBLA DE CLARAMUNT (2013): Catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable, La Pobla de Claramunt, fitxa M04.