Can Seva
Taradell

La Vilanova, 41

XVI-XX
    BCIL.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Seva és una casa del segle XVII que al segle XX ha estat habilitada com a vivenda moderna, preservant només de l'antiga l'estructura exterior. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc de mig punt adovellat, amb la clau inscrita: "MIQUEL SOBREVIA 1622" dins una orla. A sobre té un finestral d'arc pla de pedra carejada, com ho són els de l'eix lateral. A l'altre eix són d'arc pla arrebossat de factura moderna. A la façana lateral hi ha diverses obertures d'arc pla arrebossat, una d'elles és l'entrada d'un garatge. A la façana posterior hi ha un habitatge modern, construït en el lloc d'un antic cobert. El tractament exterior dels murs és arrebossat. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques.