Can Marquic i Ca l'Espanyol
Taradell

BCIL.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Conjunt de tres cases del segle XVIII i reformades al segle XIX. Estan construïdes sobre la roca natural que aflorava en el carrer i del qual en queden restes. Són de la mateixa tipologia, amb la mateixa alçada de planta baixa i pis i la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Els frontis de la primera i la tercera casa es composen segons dos eixos d'obertures d'arc pla de pedra carejada, i la segona en té tres. Les obertures de la tercera casa estan tapiades, ja que ha estat unificada amb la segona. El seu portal principal té l'any "1776" inscrit a la llinda. També en destaca la capelleta que té al pis la primera casa. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques.