Can Serra
Sant Esteve Sesrovires

Al final del camí de Can Serra, que s'agafa a la Rotonda de Can Domènech

XXI
    Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires / Carrer Major, 8-10
    Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

Can Serra és una masia localitzada a la banda nord-est del municipi de Sant Esteve Sesrovires. La masia està situada a la banda de llevant del camí de Ca n'Amat i a ponent del polígon industrial de Ca n'Estella, molt a prop de la masia de Can Domènech. L'accés a la masia de Can Serra, es similar a l'accés a la masia de Can Domènech. Des de la rotonda del camí de ca n'Amat o des del camí del polígon industrial de Ca n'Estella, s'arriba fàcilment a ambdues masies. En fer les obres de rehabilitació per la instal·lació del Centre de Serveis Gerontològics, l'antiga casa de Can Serra es va enderrocar. En el projecte, es va decidir repoduir l'antic volum i tipologia de la masia, però construïda de nou. La finca es composa de l'antic volum, totalment construit de nou, una ampliació d'imatge contemporània i un gran espai obert que funciona com a pati o jardí del centre. A l'entrada de Can Serra hi ha un gran roure, que per la seva magnitud i antiguitat ha estat considerat com element singular en aquest mapa de patrimoni.

Actualment a Can Serra hi funciona un Centre Municipal de Serveis Gerontològics, inaugurat el dia 25 de setembre de 2010.

En el "Nuevo Nomenclator" de l'any 1851 apareix Can Serra descrit com una "alqueria" o casa de labor, composada per dos edificis. La casa de Can Serra està identificada a la planimetria de les Minutes de la Cartoteca de Catalunya. L'edifici queda situat a la banda nord-est del municipi, a redós de l'antic camí de Can Sunyol i molt a prop del camí de can Serra, el qual mena directament fins el centre del nucli urbà.

AMSES. CAIXA 2743. 9.1. Estadístiques generals de població (1840-1878) "Nuevo Nomenclator. Provincia de Barcelona. Partido Judicial de Sant Feliu de Llobregat. Ayuntamiento de San Esteban Sasroviras" (1851). Cartoteca ICC, Fons Minutes municipals.