Can Sans
Mediona

Possiblement afectat per l'activitat agrícola.
    Fitxa PAP028 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    4002 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Durant els treballs de prospecció  en superfície d’aquesta zona es van recuperar restes de cultura material de diversa cronologia adscrits a dos períodes diferents. Per una banda trobem ceràmica ibèrica comuna a torn i d’un altre ceràmica grisa medieval, i vidrades tant en blau, reflex metàl·lic com en verd.

El conjunt més clar és el d’època medieval i moderna, segles XV-XVI que es podria vincular amb l’antiguitat del mas del mateix nom.

La ceràmica ibèrica és més difícil de relacionar, i fins i tot podria ser a l’indret fruit de l’efecte vessant. Cal recordar que en un entorn relativament proper també hi ha identificats altres jaciments de cronologia ibero-romana.

El jaciment fou descobert el 1985 per Josep Gallart i Romeu membre de l’associació d’estudis científics i culturals de Mediona.