Can Sanmartí
Gualba

  Vallès Oriental
  Passeig del Montseny, 60
  Emplaçament
  Nucli urbà

  Coordenades:

  41.72974
  2.50526
  458854
  4619889
  Número de fitxa
  08097-33
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Noucentisme
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. Cad.: 8802007DG5280S
  Autor de la fitxa
  P. Barbado. OPC

  Edifici de 2 cossos adossats, tots dos de planta rectangular però amb una planta més l'ubicat a ponent. El cos oriental té dues plantes i una teulada a 4 aigües, voladís amb bigues de fusta. Al costat sud presenta un petit cos adosat, amb forma de torre, amb teulada pròpia a 4 aigües. Els angles de la teulada estan decorats amb un pinacle amb una bola al cim.
  A la façana principal hi ha la porta rectangular i amb motllures formant un pilastre i a la segona planta una balconada suportada en carteles i amb barana de ferro forjat. Les finestres són d'arc rebaixat amb una motllura a voltant, igual que les dues portes que donene a la balconada.
  Les dues plantes estan separades per una motllura.
  La torre té motllures als seus costats formant carreus rectangulars. A la tercera planta hi ha una finestra més petita d'arc rebaixat i motllura al voltant. Com a continuació inferior dels pinacles de la teulada hi ha uns petits torricons adosats.
  La valla exterior és de pedra amb cim de maó en llibre. A la cantonada que dona als dos carrers hi ha una petita construcció de pedra amb teulada de teula àrab.