Can Samsó
Santa Maria de Miralles

Entre la Serra del Buscarró i el Turó de Can Meliton
    Al camí de cal Puça al Grony de Miralles

En ruïnes
    F. Xavier Menéndez

Ruïnes d'un gran edifici, de planta quadrangular, fet de maçoneria irregular de pedres sense arrebossar. Es conserven algunes parets (una està caiguda, de forma quasi sencera, de forma plana sobre el sól) i s'observen algunes finestres, petites i quadrades. En una de les parets sobresurt una estructura circular. A l'exterior, prop d'un dels murs perimetrals, s'aprecia un petit dipósit de líquids, allargat, cobert de volta de canó. L'edifici està disposat de forma paral·lela a un esperó de roca, que protegeix i amaga la casa. Entre el mur de la casa i la roca hi ha un espai tancat aprofitat com a possible corral.

S'ubica al mig d'un bosc a ma dreta del camí de ve de can Puça i s'adreça al Grony de Miralles. Segons fons orals, tenia una font de clot i un forn de pa. Creiem que correspon a Can Samsó, una casa citada al Nomenclàtor de 1860 i al llistat de masos de Riba.

Casa citada com a Can Samsó al nomenclator de 1860-. Riba (1988, 211-212) la cita dins del grup de masies més modernes (del segle XVII en endavant).

RIBA GABARRÓ, Josep (1988) 2ed: Història de l'Anoia. Santa Maria de Miralles. Parcir Edicions Selectes, Manresa, p. 209-219.