Can Salvi
Campins

Ctra. De Santa Fe, 16

BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta quadrangular i dues crugies, amb la casa de Can Romà adossada a la façana posterior. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per la façana de garbí per un portal d'arc pla arrebossat de factura moderna. A la façana de xaloc també s'han refet les finestres, d'arc pla arrebossat, excepte una original d'arc pla de pedra i brancals ceràmics. A la façana de mestral s'ha afegit un cos modern per guardar-hi el cotxe. L'acabat exterior és de restes d'arrebossat, sota el qual s'oberva el parament de pedra irregular lligada amb argamassa.

Durant el segle XVIII hi ha documentada una casa coneguda per Can Salvi Plana. En el cens de l'any 1864 hi consta la casa de Can Salvi, on hi vivien els Font. Aquesta família la va mantenir fins a la primeria del segle XX. Des d'aleshores, ha passat per diferents mans.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.