Can Sallent
Subirats

Carretera C-243, a la zona de "Merca Xollo", prop de Sant Sadurní, desviació a l'esquerra.

Regular
    Les transformacions que ha sofert la masia no han tendit a harmonitzar amb l'estètica de l'edifici original.
    Oriol Vilanova

Antiga masia actualment molt transformada. De la masia original tan sols en resta part de la porta arquitravada de la façana principal. Al costat superior dreta d'aquest portal una inscripció on es llegeix: "Mas Arnau 1698 Jaume Carbó".
    La façana principal està pintada i restaurada, i conserva la porta de fusta i els carreus de pedra amb les inscripcions treballades.
    A la façana posterior de l'edifici, una paret apuntala la casa, actuant també com a separador dels annexos.
    També hi ha un pou antic a la banda esquerra de la masia, encara en ús, que estava ubicat al costat de l'era. La seva factura és rústega, a semblança de les barraques de pedra seca.
    El cantó dret la paret està travessat per una pedra horitzontal que actua de petit safareig, amb un forat que comunica amb un safareig exterior, dotat d'una porta de fusta i una planxa de ferro.

Els avantpassats del propietari actual, Sr. Josep Mas Creixell, eren originaris de Sallent; per aquesta raó el mas porta aquest nom.

FORNS SANTACANA, Maria; FORNS SANTACANA, Lluís (1975): "Breu estudi sobre les masies de l'entorn de Sant Sadurní d'Anoia". Tipografia Emporium. Barcelona.