Can Sala
Taradell

C. del Pirineu

Felip Seuma
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Sala és una casa construïda a la dècada de 1930. Està constituïda per dos volums adossats clarament diferenciats, construïts aprofitant el desnivell natural del terreny. El primer consta de planta baixa i dos pisos i té la coberta a tres vessants. S'hi accedeix per la façana de ponent, per un portal d'arc escarser ceràmic, sobre el qual hi ha un gran finestral d'arc carpanell ceràmic que té sortida a un balcó de baranes forjades. La resta d'obertures es distribueixen a les façanes formant eixos i són d'arc pla ceràmic, excepte un altre portal d'arc escarser de la façana de migdia. El tractament exterior dels murs és la pedra vista i el ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques. El segon volum està adossat a la façana de llevant i és de planta baixa i dos pisos, amb la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Totes les obertures són d'arc pla arrebossat i es distribueixen a les façanes formant eixos. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat de color blanc. En un extrem s'hi adossa de forma perpendicular un volum secundari, de dos nivells d'alçat i coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana.

Antigament es deia Casa del Dr. Surós. Va ser adquirida i ampliada pels propietaris del mas Sala de Vilalleons a la dècada de 1930. El mestre d'obres fou el taradellenc Felip Seuma.