Can Rovira
Sant Llorenç d'Hortons

Des de la BV-2249 a la dreta abans d'arribar al nucli urbà

XVI
    Catàleg de masies (POUM de Sant Llorenç d'Hortons, 2005)
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i golfes, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. La seva distribució tradicional ha estat molt alterada. Pati amb un portal datat el 1852 i masoveria annexa. Hi ha una pila de construccions annexes. Destaca un portal de mig punt adovellat.

També es coneix com a o Ca n' Estruch. No s'ha tingut accés

L'existència d'aquest mas està documentada l'any 1239 quan era una ferreria o una farga. Antigament es deia lo mas Fàbrega. Els Domènec donaren pas als Sàbat de Gelida i després als Estruch d'Esparreguera ja que al segle XVII hi va haver consecutivament dues pubilles. El patrimoni de ca n'Estruc s'uní al segle XIX amb de Can Llopart de Baix del Puig de Gelida.
    L'any 1921 per compra passà a mans de la família Rovira.

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ D'HORTONS (2005). Catàleg de Masies i cases rurals; dins el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Sant Llorenç d'Hortons.
    ROVIRA TUBELLA, Ramon (2000). Unes primeres notes sobre les masies de la parròquia de Sant Llorenç d'Hortons. Programa de Festa Major de Gelida o http://www.gelida.org/SLHortons/2000.htm