Can Roure
Vilassar de Dalt

Riera de Targa, s/n

Neoclàssic
    BCIL-Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Edifici als quatre vents de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i golfes, amb la coberta a dues aigües i carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia, en el cos principal i planta baixa i pis, amb la coberta de terrat pla, en els cossos adossat a les façanes laterals.
    La façana té una composició simètrica a partir de tres eixos de verticalitat en el cos central i un altre eix per a cada annex. El parament és arrebossat llis i pintat de color salmó, amb els contorns de les obertures i motllures pintades de verd. El coronament de la façana amb frontó curvilini al centre, amaga la coberta.

Al davant hi ha una bassa

L'edifici actual, és una construcció del segle XIX realitzada damunt l'antic mas Artaguil; un antic domini alodial del monestir de Sant Marçal del Montseny.
    L'any 1365, després d'una venda irregular per part del prior de Sant Marçal a Pere Des Bosc, els Artaguil n'adquireixen la propietat i assoleixen la condició de pagesos aloers.
    Els Roure, que donen nom a la casa, es documenten a partir del segle XVI.