Can Roure
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Riera de Targa, s/n
  149

  Coordenades:

  41.52076
  2.35665
  446321
  4596769
  Número de fitxa
  08214 - 106
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Neoclàssic
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL-Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici als quatre vents de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i golfes, amb la coberta a dues aigües i carener paral·lel a la façana principal, orientada a migdia, en el cos principal i planta baixa i pis, amb la coberta de terrat pla, en els cossos adossat a les façanes laterals.
  La façana té una composició simètrica a partir de tres eixos de verticalitat en el cos central i un altre eix per a cada annex. El parament és arrebossat llis i pintat de color salmó, amb els contorns de les obertures i motllures pintades de verd. El coronament de la façana amb frontó curvilini al centre, amaga la coberta.

  Al davant hi ha una bassa

  L'edifici actual, és una construcció del segle XIX realitzada damunt l'antic mas Artaguil; un antic domini alodial del monestir de Sant Marçal del Montseny.
  L'any 1365, després d'una venda irregular per part del prior de Sant Marçal a Pere Des Bosc, els Artaguil n'adquireixen la propietat i assoleixen la condició de pagesos aloers.
  Els Roure, que donen nom a la casa, es documenten a partir del segle XVI.

  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  BENITO Pere (1996). Notes històriques dels elements del patrimoni arquitectònic del Pla especial i Catàleg artístic i ambiental de Vilassar de Dalt.
  PUJOL i DURAN, Delfí (2000). La pagesia a Vilassar. Les cases de muntanya (II); dins Ipsa Arca, núm. 4, desembre de 2000. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, pàgs. 52 a 55.