Can Rosés
Palafolls

Camí de la Ciutadella, s/n
    Veïnat del Castell

Dolent
    La casa es troba deshabitada i mig enrunada. Es troba en un total estat d'abandó; les portes i finestres estan tapiades.
    Ref. Cad.: 08154A005090050000YR
    Àlvar Saez Puig

Era part de l'antic mas Burch. No s'aprecia cap element destacable, només davant de la casa hi ha un pou cobert amb volta de pedra i una era.

El mas presenta un sostre a dues aigües i parets amb pedra vista. Manté portes, finestres i obertures originals.

Per algun testimoni recollit també n'havien dit can Julio.

Segons Salicrú (2018) part del casal del mas Burch fou comprat el 26-7-1681 per Pere Rosés a l'encant públic. En tenim notícies en un capbreu de 1750, on Jaume Valls Rosés i la seva muller Maria Rosés Valls declaraven la casa dins una peça de dos jornals.

El 1789 tornem a tenir notícies de la casa quan fou capbrevada pel Salvador Valls Rosés.

En el llibre d'"Apeo" del 1818, Salvador Valls, tot i que en aquest document i altres apareix com a Salvador Rosés, tenia una casa i 0,83 "fanegas" de secà. El motiu moltes vegades tenia més importància que el cognom en aquells moments.

Trobem a la família Valls fins al padró de 1924. El 1930 no hi visquè ningú i és a partir del padró de 1936 quan hi trobem a la casa el matrimoni Joan Vendrell Oliver i Encarnació Masó Camps, de Vidreres amb quatre fills menors de deu anys així com l'àvia Madrona Oliver Bagué, de Riudarenes.

- Ajuntament de Palafolls (2006). Pla General d'Ordenació Territorial i Urbana. Palafolls.

- BONET GARÍ, Lluís (1983). Les masies del Maresme. Barcelona. Editorial Montblanc.