Can Roca
Sant Feliu de Codines

Pl. del Rellotge, 20 / C. Tomàs Borrell, 32

XVI-XX
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Edifici en cantonada amb dues façanes que envolten la Torre del Rellotge. Una façana està orientada a la plaça del Rellotge i l'altra, en forma d'ela, forma l’angle del carrer Doctor Tomàs Borrell.

La façana principal a la plaça està formada per dos cossos. Un cos principal de planta baixa, pis i golfes, amb la coberta a dos vessants. La façana simètrica és de pedra amb un portal central de mig punt adovellat amb grans carreus, finestres de pedra emmarcades i en eix amb el portal. La façana és de pedra vista amb cantoneres de carreus ben tallats. El segon cos fa cantonada arrodonida amb el carrer. Tè dues plantes, coberta plana acabada amb merlets i unes rajoles esmaltades de color verd.

La façana posterior en forma de L, comparteix mitgeres amb la Torre del Rellotge. Esta format de planta baixa i dues plantes en composició d'un sol eix vertial en cada banda de la L. A la façana Sud destaca una finestra en planta baixa que s'emmarca en pedra i es corona amb un arc conopial i decoració vegetal a les impostes. A la façana Nord es troba l'entrada per aquesta banda, a sobre de la qual hi ha una altre finestra de pedra amb dos arcs trevolats amb una columna central i capitells decorats, i tota la finestra emmarcada. A segona planta sobre aquesta finestra hi trobem una altre obertura emmarcada amb pedra i arcs decorats amb figures.

Es coneix també com a Can Batllori o la Casa del Rellotge.

Casa construïda entre els segles XVI i XVII, que poseïa un important arxiu, cremat durant la Guerra Civil.

També pren el nom de Can Batllori per ser el cognom d’una de les famílies que hi van residir. D’aquesta família era membre el religiós jesuïta pare Miquel Batllori.

L’edifici ha estat reformat en les darreres dècades.