Can Robert

Zona Campdàsens

Sense data
    L'estat de les dependències annexes és ruïnós.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Antic mas, parcialment abandonat, que encara conserva les principals característiques de l'arquitectura popular d'àmbit rural. Està conformat per un edifici principal, destinat a vivenda dels propietaris o masovers, i per un seguit d'annexes, d'escassa qualitat constructiva i avui dia en desús, que se situen en la seva àrea circumdant.
    En el frontis del cos principal s'identifica la porta d'accés, que ocupa una posició aproximadament central i està conformada per un arc rebaixat; existeix una porta lateral, situada a la banda dreta, d'idèntic disseny però de dimensions menors. En el primer pis són visibles dues finestres rectangulars, sense emmarcament. Les obertures són, en general, escasses, donades les dimensions de la façana. La coberta està disposada a dues aigües i el parament està realitzat en paredat ordinari cobert per un lleuger arrebossat.

Aquesta masia figura en les disposicions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal com a edificació rural que s'ha de reconstruir i rehabilitar, sempre respectant els volums existents i sense alterar la composició original.

Aquesta casa forma part de l'hàbitat de Campdàsens i se situa al peu del camí que puja des de Vallcarca. Pertanyia a la família Robert que tenia moltes possessions en aquest indret ja des del segle XVII. Va ser, per tant, la casa pairal del reconegut doctor Robert, metge i alcalde de Barcelona l'any 1899 i un dels homes més representatius de la societat catalana d'inici del segle XX i del catalanisme polític. Avui en dia, el mas és propietat de la fàbrica de ciment Asland.

MATEOS, R. (2003) "Història de Garraf". Sitges
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2006)