Can Ricard
Cabrera de Mar

National Monument Record
    Assentament (jaciment)
    Dins àrea BCIN Burriac
    Marc Guàrdia i Llorens

Restes arqueològiques aparagudes en el talús d'un camí de la zona de Can Segarra. Es dugué a terme una campanya d'excavacions a mans del Grup de Col·laboradors del Museu Arqueològic de Barcelona. En el marc d¡aquesta actuació de salvament duta a terme l'any 1973 es localitzaren restes de 6 murs que configuraven diverses estances. L'estudi dels materials ceràmics va permetre datar l'establiment en dues fases, la primera corresponent al segle a cavall de finals del s. III i inicis del II aC, i la segona entre finals del segle II fins a mitjan segle I aC.

VINYALS, J. (2014): "Actuació de salvament d'unes restes ibèriques a Can Ricard (Cabrera de Mar)", XXX Sessió d'Estudis Mataronins, novembre de 2013, Museu Arxiu de Santa Maria, Mataró, pàgs. 29-42.