Can Rata
Arenys de Munt

Torrentbó - Parròquia de Santa Cecília
    Ctra. d'Arenys de Munt a St. Vicenç de Montalt (BV-5031), a l'esquerra en el punt quilomètric 12.

XVI-XVII
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular amb una torre quadrada annexa a la seva esquerra i un cos afegit a l'esquerra de la torre. El cos de la masia consta de planta baixa i pis amb la coberta a dues aigües i el carener perpendicular a la façana. El cos de la torre consta de planta baixa i dos pisos i la coberta està constituïda per una part en terrat pla i l'altra amb coberta de teules a una aigua. El cos afegit a l'esquerra de la torre és d'una planta i la coberta a una aigua, en sentit lateral. Portal rodó adovellat per l'entrada principal. A l'interior hi ha el trull de vi, el cup i la premsa; també s'ha recuperat el forn de pa.

Antigament feia les funcions de masoveria de can Gamandé. Fa 60 o 70 anys havia estat un hostal.