Can Ramon Maiolet
Granollers

Vallès Oriental
    Sector sud del terme municipal. Polígon industrial Sant Julià. Vora la via del tren Barcelona-Puigcerdà, a l'alçada del km. 25,5.
    Emplaçament
    A la Serra de Ponent, des de la casa de ca l'Esquella camí est uns 100 m i després camí sud uns 150 m, i travessar el bosc fins la via.
    120

41.583
    2.27105
    439237
    4603735
    08096 - 350
    II aC. - V dC.
    Desconeguda
    Estat del jaciment desconegut. Tallat per la via del tren.
    BPU
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Granollers. Àrea arqueològica núm. 91. Protecció de tipus VIII: Àrees arqueològiques.
    08095A011000910000KY
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Jaciment d'època romana que es coneix tan sols per la troballa de material superficial.

Es troba a la via de ferrocarril de la línia de Barcelona a Puigcerdà, al km. 25,5. Prop de la trinxera de la via s'hi ha recollit ceràmica romana i sembla que també algun fragment de teula romana ("tegula"). A la trinxera de la via del tren s'hi va identificar una secció de paviment format per fragments de teula ben horitzontals.

També s'hi van documentar pedres grosses i petites formant dipòsits i algun fragment de paviment caigut. A la part superior, en una zona de bosc, s'hi va recollir un fragment de ceràmica romana tardana (atribuïble al segle IV) així com "dollia", "tegulae" i una gerreta.

Amb les dades referides, però, és difícil identificar en lloc precís.

Jaciment documentat per Josep Estrada l'any 1953.

ESTRADA I GARRIGA, Josep (1993). Granollers a l'antiguitat, Granollers, Tarafa, Editora de Publicacions, S.L.

VILA BONAMUSA, Lluís (2001). Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Patrimoni arqueològic. Granollers. Document administratiu.