Can Quirze Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Julià Sassorba
  A 2600 metres per pista asfaltada de la carretera C-154, punt quilomètric 6'750.

  Coordenades:

  41.95223
  2.18243
  432240
  4644796
  08100-31
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 08099A02300023
  Jordi Compte

  Can Quirze està situada en un punt elevat uns metres al nord-oest de l'església de Sant Julià Sassorba, a l'extrem sud-est del pla del Rovelló.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes i bastida amb murs de maçoneria de pedra petita, amb restes d'un antic arrebossat en algunes parts, i cantonades delimitades amb pedra treballada. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes
  La façana principal, orientada al sud, mostra una distribució d'obertures simètrica. A la planta baixa hi ha un portal amb brancals de pedra treballada i llinda de fusta i una finestra emmarcada amb pedra treballada a cada costat. Al primer pis hi ha tres finestres i a les golfes, una més, totes emmarcades amb pedra treballada i llinda de fusta. A l'esquerra de la façana hi ha estructures adossades bastides amb murs de maçoneria de pedra.
  La façana est conté únicament una finestra a la part central, emmarcada amb pedra treballada i llinda de fusta. La part dreta queda ocupada per una ampliació amb el mur amb menys morter que el del volum original i amb dues obertures, una de les quals és una finestra emmarcada amb maó.
  La façana nord té les obertures emmarcades amb maó i llinda de fusta. A la part dreta hi ha adossada una estructura amb teulada d'una vessant i a uns metres, hi ha un pou que també actua com a cisterna bastit amb murs d'obra vista.
  La façana oest es troba dominada per una estructura adossada bastida amb murs de maçoneria de pedra en la major part i amb murs d'obra vista en la resta.