Can Querol
Sant Quintí de Mediona

Granja Valentí
    Emplaçament
    Camí de les Mailoes que surt de ca l'Hortolà. Després d'un revolt continua en direcció sud uns 200 m

41.45689
    1.66551
    388545
    4590338
    08236 - 101
    X-XIX
    Molt deteriorada
    Recinte tancat
    Arqueol.: 104156
    Jordi Piñero

Restes d'una antiga casa semitroglodítica construïda en una balma de travertí, en un emplaçament molt proper a ca la Blanca. Actualment es troba dins del recinte de la granja Valentí. Es conserva el pis superior, amb restes de murs que formen diferents àmbits, i el pis inferior, amb estructures adossades a la balma, amb empremtes de forats de viga, xemeneia i fornícules. Es tracta d'una cova natural reaprofitada com a celler i aprofundida artificialment fins a 8,60 m de profunditat. Recentment en aquesta part s'hi ha construït un cobert que serveix per guardar-hi vehicles.

Aquesta casa es troba molt a prop de la necròpolis medieval anomenada Granja del Valentí, situada a l'esplanada sobre el penya-segat. A tall d'hipòtesi, és possible relacionar l'habitatge semitroglodític amb aquesta necròpolis, ja que ambdós elements podrien situar-se cronològicament a l'època alt-medieval, a l'entorn del segle X. En èpoques posteriors la casa deu haver estat reaprofitada.