Cal Costella
Sant Quintí de Mediona

Emplaçament
    Camí de les Mailoes que surt de ca l'Hortolà. Després d'un revolt continua en direcció sud uns 20 m.

41.45792
    1.6675
    388713
    4590449
    08236 - 100
    Recinte tancat
    Jordi Piñero

Antiga casa de pagès, actualment molt modificada i convertida en una casa de segona residència. Consta de planta baixa més dos pisos. Originàriament era de tàpia, però ha estat revestida amb pedra de travertí. També s'han modificat les obertures, incorporant-hi elements decoratius. La casa està situada en un entorn enjardinat.

A l'interior es conserva una premsa amb una inscripció del segle XVIII

En documents s'esmenta aquesta casa a l'indret de cal Costella. Originàriament devia tractar-se d'una casa de pagès humil, semblant a la caseta veïna de ca la Blanca, construïda probablement al segle XVIII. Recentment ha estat rehabilitada i convertida en segona residència.