Can Quel Tropes
Taradell

Ctra. B-520
    Al revolt que hi ha just abans de Can Jaumic

Es troba en estat ruïnós.
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Quel Tropes és una casa del segle XIX que es troba en estat ruïnós. Només en queden els murs perimetrals, que delimiten una estructura de planta rectangular. Són fets de pedra lligada amb morter en alguns trams i tàpia en d'altres, revestits amb morter. Segons testimonis gràfics, era de planta baixa i pis i tenia la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana.

A mitjans del segle XIX pertanyia a Miquel Generó. El seu nom prové del seu propietari Miquel Saborit, conegut com en Quel, que es diu que acollia als destacaments de la tropa al peu pas pel camí ral de Santa Eugènia a Taradell. Des de l'any 1994 pertany a la casa de Cal Capellà de Taradell. Va ser enderrocada el 15 d'octubre de 2002.

Petit recull històric de Can Quel Tropes fet per Mn. Antoni Pladevall.