Can Pujol
Vilanova de Sau

Can Pujor s/n
    Zona de Sant Andreu de Bancells, on comença el pendent cap el Riu Ter i el Sot de l'Abadia

Regular
    Restes de vegetació cobreixen algunes zones de les façanes fet que podria augmentar el seu deteriorament
    08304A011000030000TO
    Joan Casas Blasi

Joan Casas Blasi

Petita masia que ocupa una superfície de 104 m2. Consta d'una sola planta. La seva coberta és de teula aràbiga a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana.
    Casa orientada a migdia, té una part de la façana avançada i en ella s'obre una porta de fusta. A la part enretirada, s'hi troba una segona porta just al costat d'un forn que sobresurt. Aquest element era utilitzat per la cuita de pa, i és un element molt comú a les cases de pagès.
    L'aparell constructiu de l'edifici és de blocs de pedra formant filades irregulars i units amb morter de calç

La primera data en què apareix documentada és del Nomenclàtor de la Província de Barcelona del 1860. Tan mateix la seva situació i tipologia fa pensar en una de les nombroses construccions que apareixen al terme de Sau al llarg del segle XVIII com a conseqüència del progressiu augment demogràfic. Aquest mas però no prosperà gaire i es mantingué com a petita masia.
    El Nomenclàtor la descriu com un caseriu, situat a 9,6 km de la capital de l'ajuntament, és un conjunt de quatre edificis, tres habitats constantment i un deshabitat. Tots d'una planta

ORRA, Joan. Recull de l'Arxiu Episcopal de Vic. Inèdit. Vilanova de Sau. Inèdit.