Can Portet
Vilanova de Sau

Can Portet s/n
    Camí que surt del Bar Morilla, en un revolt molt pronunciat

Joan Casas Blasi

Es tracta d'una casa de nova construcció feta seguint el model del que s'entén com a masia. La casa és de planta rectangular amb un cos adossat que és el garatge més llarg que la pròpia casa. La superfície total és de 292 m2 i la superfície coberta de 195 m2 .
    L'edifici consta de planta baixa i pis amb la coberta a dues vessants i el carener perpendicular a la façana.
    La porta rectangular és troba col·locada a un costat de la façana, simètrica a ella hi ha una finestra, al pis dues finestres més equilibrades amb respecte a elles. Les finestres totes quadrades.
    Adossat a la casa el garatge d'una planta i la coberta a una vessant. La casa està voltada d'un mur de bruc i una porta molt gran de ferro forjat.

El valor patrimonial i cultural d'aquesta construcció es discutible, tan mateix s'ha fitxat ja que consta a l' "Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Guilleries-Savassona. Municipi de Vilanova de Sau".

ORRA, Joan. Recull de l'Arxiu Episcopal de Vic. Inèdit. Vilanova de Sau. Inèdit.