Can Pujades
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat de Canyes
    Per la pista que duu al veïnat de Canyes, que surt del camí de Sant Elies.

Catàleg de béns a protegir POUM 2011, E-51: element d'interès.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa i una planta pis. La coberta és a dues vessants, amb teula ceràmica aràbiga, i el carener paral·lel a la façana principal, que es troba orientada a ponent.
    El portal d'entrada és d'arc rebaixat, amb llinda de fusta de teix. Les finestres són de disposició irregular, reformades en època contemporània.
    Els murs de façana són de pedra lligada amb morter de calç, arrebossats.
    A la façana principal, hi ha una ampliació en planta baixa, construïda amb murs de maó, coberta amb plaques de fibrociment.
    La pallissa, es troba a pocs metres a tramuntana de la casa.
    En destaca l'amplia era de rajoles rogenques, de fang cuit.

Un document de l'any 1262 (Arxiu parroquial de Sant Pere de Vilamajor - Arxiu Diocesà de Barcelona) esmenta a un Pere Pujades, que es pot relacionar amb aquesta masia (AVENTÍN, 1990:86).
    En el fogatge de l'any 1515 consta lo mas Pujada.

AVENTÍN i PUIG, M. (1990). Vilamajor (872-1299). De la fi del sistema antic a la consolidació del feudalisme. Sabadell: ed. Ausa, p. 86.
    DOÑATE ARQUITECTES ASSOCIATS (2010). Catàleg de masies i cases rurals. Sant Pere de Vilamajor: Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.
    SARRIÀ i SARACHO, F. (2002). "Les Masies: el veïnat de Canyes". Quaderns de Vilamajor, 2. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 56-57.