Can Pau i can Quico Ribalta
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat dels Boscassos
    Pel vial asfaltat que uneix les urbanitzacions de Vallserena i can Ram.

Presenta reformes contemporànies que alteren l'harmonia estètica de la casa.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa, planta pis i golfes. La coberta és de teula àrab a dues vessants, i el carener perpendicular a la façana principal, que es troba orientada a migdia.
    Es troba dividida interiorment en dos habitatges independents (can Quico i can Pau).
    Els portals i les finestres són rectangulars, de disposició irregular, de totxo.
    Les façanes són de pedra lligada amb morter de calç, amb restauracions posteriors de totxo.
    Té coberts annexos i ampliacions a la façana.

Segons la historiadora Mercè Aventín (vegeu bibliografia), can Ribalta podria ser el mas d'Ermemir Ribalta, pagès que figura a la requesta de l'any 1057-65 (Arxiu Fidel Fita), i el mas de Guillem de Ribalta, que signa com a testimoni en un document de l'any 1239 (Arxiu parroquial de Sant Pere de Vilamajor - Arxiu Diocesà de Barcelona), corresponent a la compra de l'alou de Subirachs, feta per Ponç Guadall (Can Gol) a Bernat Folquer. Tanmateix, s'ha de tenir en compte que aquests documents també podrien correspondre a la masia de can Ribalta de Sant Antoni de Vilamajor (AVENTÍN, 1990:78).

AVENTÍN i PUIG, M. (1990). Vilamajor (872-1299). De la fi del sistema antic a la consolidació del feudalisme. Sabadell: ed. Ausa, p. 78.