Can Puigoriol
Teià

Nivell B
    (Art. 71 del Text refós de la Llei d'Urbanisme DL 1/2010)
    Residencial - productiu
    Àlvar Sáez Puig

Antiga masia de planta basilical reformada. Conserva perfectament l'estructura original, formada per un cos central elevat, cobert per una teulada a dues vessants, i dos cossos laterals més baixos, coberts amb una sola vessant. La façana, en canvi, es troba totalment reformada amb un estil neoclàssic. El cos central és coronat per un frontó triangular, que inscriu uns motius vegetals simples i sota del qual hi ha la inscripció "ANY 1899", i separat dels cossos laterals per dues bandes estriades.

Consta de planta baixa i dos pisos, separats entre ells per una línia de cornises. La planta baixa presenta la porta d'accés i dos finestrals amb els elements estructurals destacats. El primer pis té tres balcons, amb llindes motllurades i resseguides per bordons plans tot al seu voltant. Aquesta estructura es repeteix al segon pis, on s'obren dues finestres laterals de mida mitjana i una finestra central de doble cos, amb un parell de mainells de cantons aixamfranats.

A la banda esquerra de la casa hi ha un cos de dues plantes i teulada plana que condueix a la capella per l'interior de la mateixa.

Els angles de la casa estan reforçats per carreus de pedra.

La façana està reformada amb un estil neoclàssic.

Actualment és propietat de Jordi Puigoriol Sala, propietari també de la fàbrica de blanqueig Jorge Puigoriol Sala, S.A.. També compta amb un espai-passeig arbrat interior de gran valor paisatgístic i ambiental.

La reforma de l'antiga masia fou duta a terme el 1899, data que apareix inscrita a la façana principal, sota el frontó que la corona.

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Ajuntament de Teià. 8 d'octubre de 2015.