Can Pla
Malgrat de Mar

Eclecticisme
    Pateix deficiències estructurals.
    BPU. Catàleg de Béns del POUM, 2004.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Can Pla és una casa d'estil eclèctic construïda durant la segona meitat del segle XIX. És un edifici entre mitgeres de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i dos pisos i té la coberta plana habilitada com a terrassa transitable. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures d'arc pla arrebossat amb l'intradós motllurat. Els finestrals dels eixos laterals del primer pis tenen sortida a balcons de baranes forjades i base motllurada suportada amb mènsules. Els nivells de forjat es posen de manifest exteriorment amb una cornisa al primer nivell i un fris decoratiu esgrafiat al superior. El ràfec té una volada considerable i està definit per diversos grups de mènsules en gradació. A la terrassa en sobresurt una singular torratxa quadrangular amb barana de balustrada i una lluerna amb cúpula de trencadís. L'acabat exterior és esgrafiat amb franges horitzontals.

L'any 1885 la casa va ser objecte de modificació de les obertures, amb llicència d'obres sol·licitada per Francesc Pla i Buñol. Al llarg del segle XX s'hi van fer diverses obres, entre les quals hi ha la seva divisió horitzontal l'any 1965.