Can Pins
Argentona

Veïnat de Pins. Ctra. De Parpers
    Prop de l'accés a l'antiga carretera d'Argentona des de la C-60

Historicista
    XVII-XIX
    Bo
    És probable que, si no es segueixen mantenint, els elements de fusteria i la teulada de l'edifici principal es vagin deteriorant.
    Sí. IPA: 10/8314
    Ref. cad.: 000600DG50A009
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Edifici principal reformat de principis de segle. Edifici original del tipus VI, segons Bonet i Garí. Planta pràcticament quadrada, de tres cossos d'amplada, amb planta baixa i dues plantes pis. Torre adossada en una de les cantonades de la façana principal, que, com la resta de façanes d'aquesta construcció, mostra una composició historicista eclèctica. Adossada a aquesta edificació, hi trobem els cellers, de dues plantes d'alçada, que conserven en el forjat de planta semisoterrada els arcs de fàbrica de pedra i les voltes de ceràmica originals, de maó de pla. En aquests cellers també s'hi guarden les bótes de vi i dues tines d'obra. Propera al cos principal, trobem un cos auxiliar, també del segle XVII, que conserva els dos arcs apuntats de pedra, tot i que la teulada original ha estat reformada.

La família de masovers actuals són els qui vetllen per les terres i l'edifici, on resideixen, però el futur d'aquesta finca és incert, ja que el propietari n'és l'únic i últim hereu.

Segons comentaris amb els masovers i documentació existent, en la masia ha anat recollint documentació des del 1131. L'estat i localització d'aquests document són incerts.

BONET I GARÍ, LL. I col. (1983) Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins, Ed. Montblanc-Martín. C.E.C. Barcelona. SUBINÀ, Enric; CALVO, Oriol; LLADÓ, Francesc; LLADÓ, Julià; FARELL, David. "Les masies d'Argentona", Fonts, 8. Octubre 2001, pp. 11-15