Can Pillet
Tavèrnoles

Pla del Banús
    Emplaçament
    Per un trencall a mà dreta que surt aproximadament del punt quilomètric 1,8 de la carretera BV-5213.

41.95377
    2.30887
    442721
    4644874
    08275 - 7
    Catàleg de béns a protegir POUM 2014, nº 7 (arquitectònic). BPU.
    002300900DG44E0001YY
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular formada per diversos cossos adossats, fruit de les diferents etapes constructives. Les cobertes són a dues vessants, amb teula àrab i el carener orientat de nord a sud.
    Es poden observar a la façana tres fases constructives diferents, diferenciades pel tipus de pedra utilitzada i per les cantonades integrades entre els cossos.
    El cos principal, orientat a llevant, és de planta quadrada i consta de planta baixa i dos pisos. El portal d'entrada és rectangular, amb carreus sense polir. S'hi obren finestres emmarcades amb carreus de pedra, dues a la primera planta i una a la segona.
    A la façana posterior hi ha un annex en planta baixa, de factura contemporània.
    Els altres volums consten de planta baixa i planta pis. El portal d'entrada és d'arc de mig punt rebaixat de maons, les finestres són fetes amb llindes de fusta, i s'hi observen obertures ara tapiades.
    Hi ha un altre cos annex en planta baixa, amb una terrassa que fa de coberta.

Inclosa al Catàleg de masies i cases rurals del POUM, nº 8.

Segons la tradició oral, el nom de la masia "can Pillet" prové del fet que els seus propietaris la van construir amb materials recollits de cases mig enrunades dels entorns.

COLOMER-RIFÀ S.L. (2013). Catàleg de masies i cases rurals. Ajuntament de Tavèrnoles. Tavèrnoles.
    COLOMER-RIFÀ S. L (2014). Catàleg de béns a protegir. POUM. Tavèrnoles: Ajuntament de Tavèrnoles.