Can Mon
Tavèrnoles

Urbanització del Roquet
    Pel camí d'accés a la zona de Les Piscines.

Catàleg de béns a protegir POUM 2014, nº 44 (arquitectònic). BCIL.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular que consta de planta baixa i planta pis. La coberta és a dues vessants, amb teula àrab, i el carener perpendicular a la façana, situada a migdia. La vessant esquerra és més llarga que la dreta.
    El portal d'entrada és rectangular, amb carreus de pedra i llinda de fusta.
    En quant a la resta d'obertures, la planta baixa presenta una finestra i un portal de factura contemporània. Al primer, s'hi obre una finestra balconera i dues finestres de pedra treballada, una d'elles motllurada i amb la inscripció a la llinda "SAGIMON 16 IHS 08 ROVIRA".
    A la banda de ponent, el mur és cec i hi ha un pati de lloses que forma una mena de lliça.
    A pocs metres de la casa, al costat de ponent, hi ha una cabana de planta rectangular. La coberta és a dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana, orientada al nord. Pel costat sud es troba unida a una gran llosa a mode de mur. Els murs de llevant i ponent són cecs.

Segons la inscripció a la llinda, la casa fou construïda l'any 1608.

COLOMER-RIFÀ S. L (2014). Catàleg de béns a protegir. POUM. Tavèrnoles: Ajuntament de Tavèrnoles.
    GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1985). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Tavèrnoles).