Can Pic
Taradell

Camí de Can Pic

XVII-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Pic és una masia construïda vers el segle XVII sobre la qual s'hi va fer una reforma al segle XIX. La reforma més significativa es va fer a finals del segle XX, quan va habilitar-se com a casa de colònies i se'n va refer bona part de l'estructura interior. En aquest moment també s'hi van afegir diversos volums als laterals i es va cobrir l'entrada amb un porxo.
    És un edifici de planta baixa, pis i golfes amb la coberta a dues vessants que fan el desaiguat a les façanes laterals. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures; a l'eix central hi ha el portal d'arc pla de pedra carejada amb l'any "1693" i el monograma IHS inscrits, i al pis una finestra d'arc pla de pedra carejada. La resta s'obertures del frontis són amb llinda de fusta de factura moderna, excepte una altra d'arc pla de pedra carejada del pis. La resta de façanes tenen diversos cossos adossats, entre els que s'observen algunes finestres d'arc pla de pedra carejada. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat. El ràfec està acabat amb cabirons.

Pertanyia al terme de Vilalleons, del municipi de Sant Julià de Vilatorta, fins que el 18 de gener de 1994 es va modificar el terme municipal i va passar al de Taradell.