Can Pere Vador
Folgueroles

Carrer de la Rambla, 3
    Al bell mig del nucli antic de Folgueroles, al centre del carrer i al costat del mas la Sala

El revestiment de la façana principal està degradat.
    BPU
    BCIL nº 12517-I (llinda portal) i BPU-AEA (edifici). Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Ref. Cad.: 3633504DG4433S
    Adriana Geladó Prat

Edifici cantoner de planta rectangular, amb un cobert i un espai de pati posterior situat a la banda de migdia. El volum principal presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal i un ràfec triple de maons, teula àrab i lloses de pedra. Està distribuït en planta baixa, dos pisos i golfes, amb la façana principal orientada a tramuntana. Totes les obertures són rectangulars, amb els brancals bastits amb carreus de pedra i les llindes planes. Les finestres del primer i segon pis tenen els ampits motllurats. Les de les golfes estan tapiades. Destaca el portal d’accés principal, de grans dimensions i amb un coronament triangular bastit amb carreus de pedra, que enllaça amb la part inferior de la finestra del pis. El carreu superior està gravat amb la següent inscripció: “PERA ORIOL1853.”. La construcció està bastida amb pedra sense treballar de diverses mides, disposada de forma regular. La cantonada de ponent està embellida amb carreus i la façana principal presenta un revestiment arrebossat.

Altres noms relacionats amb l'edifici: can Pere Oriol, can Sidro, ca la Irene.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació A.09 i PAP.07.