Can Pere Pau

Paratge de Miralpeix
    Club de Golf Terramar

Neoclàssic
    Elies Rogent (atrib.)
    Regular
    El Pla Especial estableix que cal conservar les façanes i el volum construït, així com l'edifici de la sínia. L'estat de l'edifici requereix millores en general.
    Pla Especial, 459 i P.O.U.M. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Masia constituïda per un edifici aïllat, construït a quatre vents, amb tres nivells d'alçada (pb + 2p) i coberta amb un terrat a la catalana, al que s'accedeix a través d'un badalot molt voluminós, dotat de diverses obertures. La seva planta és rectangular i contribueix a emfatitzar l'aspecte cúbic del seu volum. En general, destaca la sobrietat de la composició dels seus frontis.
    La façana principal se situa en un dels costats de menor longitud i consta de tres eixos verticals d'obertures. A la planta baixa s'identifica la porta d'accés, situada en el centre i conformada per un arc rebaixat; està flanquejada per dues finestres. Al pis principal es localitza un balcó amb volada d'obra i barana metàl·lica, igualment flanquejat per finestres. La segona planta consta, finalment, de tres finestres de forma rectangular. Totes les obertures presenten emmarcaments de maó massís en obra vista i únicament les de la planta principal mostren motllures en forma d'arc rebaixat a la zona de la llinda. Les façanes culminen en una senzilla cornisa motllurada situada sota la barana d'obra del terrat, originalment conformada per trams de balustres.
    Aquesta mateixa composició s'aplica a la façana posterior i a les laterals. En el costat esquerre del frontis principal se situa una construcció realitzada a partir de sis pilars rectangulars que suporten una teulada de pavelló a cinc vessants i que cobria una sínia.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest conjunt disposa del tipus de protecció II. Els edificis estan catalogats com a tipus C.
    Aquesta masia figura també en les disposicions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal com a edificació rural que s'ha de reconstruir i rehabilitar, sempre respectant els volums existents i sense alterar la composició original. L'edifici també és conegut com Les Palmeres.

La construcció d'aquesta masia va ser promoguda per Aleix Vidal i Quadras (1797-1883), un dels anomenats "americanos" o sitgetans que van fer fortuna amb els negocis mercantils amb les antigues colònies espanyoles.
    Va emigrar a Amèrica als 12 anys, on realitzà tasques d'importació des de Maracaibo (Veneçuela) i Santiago de Cuba amb la firma "Vidal Hnos" que fundà amb el seu germà Manuel l'any 1821. A l'igual que aquest darrer, va tornar a Sitges al 1850, instal·lant-se definitivament en la casa del c/ Devallada, nº 12, mentre que Can Pere Pau va ser construïda com a residència temporal o estiuenca.

DDAA (1990) "Americanos. Indianos. Arquitectura i urbanisme al Garraf, Penedès i Tarragonès (Baix Gaià). Segles XVIII-XX". Vilanova i la Geltrú.
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2006)