Can Peix
Sant Vicenç de Torelló

Ctra. De Torelló a Sant Pere BV-5224, km. 7,8

Antoni Rodríguez Fernández / Marta Lloret Blackburn

La casa de Can Peix està situada a la carretera de Torelló a Sant Pere, al sud del nucli de Sant Vicenç. És un edifici aïllat que es troba constituït per dos habitatges adossats de les mateixes característiques. Consten de planta baixa i pis i tenen la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Cadascun dels frontis es composa de dos eixos, definits per obertures d'arc pla arrebossat, totes elles emmarcades amb una motllura. A la planta baixa, la major part d'obertures han estat reformades, ja que actualment són de dimensions inferiors que els emmarcaments motllurats. Els finestrals dels extrems tenen sortida a balcons de baranes forjades. El ràfec està acabat amb cabirons. Les obertures de la resta de façanes són totes d'arc pla arrebossat i es troben distribuïdes de forma aleatòria. Davant de la façana posterior hi ha diversos volums de construcció moderna. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color cru, amb els emmarcaments ressaltats de diferent tonalitat.

No s'han localitzat referències històriques d'aquesta casa, tot i que per les seves característiques constructives hem de situar els seus orígens durant la primera meitat del segle XX.