Can Pau Ubach
Vilassar de Dalt

Carrer Mestre Vilardosa, 52

XVI-XVII
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Masia situada dins l'antiga sagrera de Vilassar, al costat del teatre de la Massa, on ara hi ha uns jardins. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.
    Les obertures de la façana han patit transformacions, desplaçant l'entrada principal a la crugia de la dreta, on destaca els brancals i la llinda de pedra, formant un arc escarser. El parament és arremolinat sense pintar. Les altres finestres també tenen els brancals, l'ampit i la llinda de pedra. La que hi ha al costat de la porta d'accés, es va fer modernament, però aprofitant brancals de l'antiga porta.
    A l'interior es conserva el forn de pa, al costat de la llar de foc.
    El cos de l'esquerra també s'ha modificat, donant-li més alçada.

A fora es conserva una base de premsa.

Originàriament es coneixia com a Can Pau Roig, perquè el propietari, cosí-germà del besavi de l'actual propietari, era pel roig.
    Existeix documentació del segle XV que ja fa referència a la casa