Can Pau
Teià

Can Llauradó
    Camp al sud del poble de Teià, en el marge dret de la Riera de Teià, entre aquesta i la carretera d'El Masnou a Teià, prop de Can Llauradó.
    Camps de Can Llauradó, accedint per la carretera BV-5026.

41.494322776054
    2.3239081672841
    443567
    4593854
    08281 - 37
    III aC.
    -218 / 476 1453 / 1789
    Està destruït.
    POUM, 8-10-2015
    CC.AA. 1212
    Sense accés
    Cultural
    Ajuntament de Teià
    Àlvar Sáez Puig

L'accés al jaciment es realitza per la carretera BV-5026, fins arribar als camps de can LLauradó.

Jaciment d'època romana, documentat arrel de la notícia proporcionada l'any 1935 per Cristòfol Ferrer, que situava en un camp al sud del poble de Teià, prop de Can Llauradó, entre la riera de Teià i la carretera del Masnou, restes d'un forn del qual mai no s'ha pogut precisar la cronologia.

Aquesta informació fou recollida amb posterioritat per M. Prevosti (1981), qui no arribà a documentar cap tipus de resta ni establir la seva situació geogràfica. Considerà, però, l'atribució del forn a l'època romana com a probable.

El 2008 es va realitzar una intervenció arqueològica amb motiu d'un seguiment d'obres per al condicionament de la nova biblioteca municipal, arrel de la qual es va documentar la localització d'un forn, però en aquest cas d'època moderna. Tampoc es localitzà la presència de cap fragment de ceràmica d'època romana, la qual cosa fa dubtar de l'atribució del jaciment com a romà.

Així sembla que hi ha una probable correspondència entre el forn de que parlà Cristòfol Ferrer i el documentat durant la intervenció duta a terme el 2008, on va quedar demostrat que l'estructura era moderna i no romana.

Lloc o centre de producció i explotació ceramista.

Romanitat dubtosa, a part de que actualment ha estat buscat insistentment pels afeccionats a la zona i per la Direcció General del Patrimoni Cultural. Àrea de Coneixement i Recerca.

Des de Romà ( -218 / 476 )

Des de Modern ( 1453 / 1789 )

COLL, R. ; MONTLLÓ, J. (1988). Butlletí Informatiu Local

FERRER, C. (1978). Notes històriques i tradicionals de la vila de Teià

PREVOSTI, M. (1981). Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Ajuntament de Teià. 8 d'octubre de 2015.

Àrea de Coneixement i Recerca. Direcció General de Patrimoni Cultural. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya.