Can Moragues
Abrera

Carretera de Martorell a Olesa de Montserrat BV-1201- 08630 Abrera.
    Trencall entre els km. 4-5 de la carretera de Martorell a Olesa de Motserrat BV-1201

Regular
    L'arrebossat de les façanes ha caigut en mlts punts. Les obertures han estat trencades i tapiades amb maons.
    Si, IPA 18072
    Ajuntament d'Abrera. Pl. Constitució, 1. Abrera
    ArqueoCat SL - Natàlia Salazar

Casa de camp o masia orientada cap a migdia i feta amb tàpia emblanquinada. Està estructurada en planta baixa i pis. Està coberta a dues aigües amb teula àrab. Té un cos central que es perllonga cap a a la dreta en un petit magatzem amb terrat; a l'esquerra hi ha un cos perpendicular adossat, també de dues alçades. El nucli central té dues portes d'accés amb arc de mig punt de pedra adovellats. Al costat d'una d'elles, a la façana sud, hi ha un rellotge de sol circular pintat, de tipus vertical amb xifres romanes.

La menció documental més antiga que es coneix fins ara és la del capbreu de Mencia de Requesens (1613), on diu que Salvador Moragues, pagès de la parròquia de Sant Pere d'Abrera, confessava la tinença del "mansum meum vocatum Moragues" pel mas de Ciutadilla (Can Bros Vell).

"Can Moragues", Baix Llobregat: Abrera. Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
    VIVES, Miquel (en fase d'elaboració): "L'evolució històrica de la xarxa viària entre el Llobregat i el Foix. Des de l'època dels romans fins al tercer decenni del segle XX". Tesi doctoral inèdita.