Can Mollfulleda
Arenys de Mar

Nucli antic

Noucentisme
    Bernadí Martorell Puig
    Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici que fa cantonada entre la Riera del Bisbe Pol i el carrer de la Font. En aquest punt, la riera canvia el seu nom per Riera del Pare Fita. És de planta quadrangular i consta de planta baixa, dos pisos i golfes; a excepció de la torre en la qual s'hi alça un altra planta. Aquesta torre està situada a la mateixa cantonada. La seva coberta és de pavelló. Al seu darrere, de menys amplada, és d'un aiguavés i a continuació, una planta baixa on s'obre l'eixida, ocupant tota la part posterior de la casa. A l'altra banda de la façana principal, damunt la secció rectangular, la coberta consta d'una teulada inclinada i l'altra plana emprada com a terrat, i al seu costat, una planta baixa amb la coberta plana també és utilitzada com a terrassa del primer pis de la casa.

La façana principal, que dóna a la riera, s'estructura a nivell compositiu a partir de tres eixos de verticalitat simètrics, definits per les seves obertures. Aquesta simetria només es trenca en el cos de la torre i només en la seva part més alta. A planta baixa, els eixos de simetria estan definits per la porta central d'accés i sengles finestres reixades als costats. En el primer i segon pis per balcons, tres per planta, seguint els eixos de simetria. Baranes de ferro i llindes rectes a les obertures, amb emmarcament motllurat de pedra. A les golfes, les obertures són més petites, també de llinda recta.

La façana posterior, compta amb una petita finestra al darrer pis i les portes d'accés a l'eixida, a la planta baixa. Pel que fa a la façana lateral interna, les obertures s'estructuren seguint l'eix compositiu de la façana principal; a l'altra lateral, dues obertures a la primera i tercera planta i una a la segona. En tots els casos descrits, les finestres, la porta d'accés i les portes dels balcons, presenten dos batents i la majoria, ja siguin en format barana o reixa, tenen un tancament de ferro forjat. A la terrassa, que s'obre a la façana principal, hi ha una balustrada.

Les obertures de la planta baixa són totes d'arc escarser, a excepció de la de la planta baixa de la façana principal, que és d'arc a nivell. A la resta de pisos hi ha balcons amb o sense volada, i al darrer nivell, hi ha finestres. En aquest cas d'arc pla, però a la cantonada del darrer nivell, a la part on hi ha la torre, són d'arc de mig punt.

El parament, a base de carreus regulars, està arrebossat i pintat d'un to beix. Els emmarcaments de les obertures, les línies d'imposta i les cadenes cantoneres, en canvi, tenen els carreus a la vista, i la part inferior de tot el perímetre té el sòcol pintat, contrastant amb la resta. A les zones on només s'alça planta baixa el parament imita filades de carreus. Corona l'edifici un ampli entaulament motllurat i a la part superior, on s'estén la coberta d'una inclinació, s'observa una doble filera de rajols.

BORRELL ESCUDÉ, Mariola (2020). Bernardí Martorell i Puig, arquitecte (1877-1937). Tesi doctoral consultable a: https://www.tdx.cat/handle/10803/370/browse?value=Borrell+Escud%C3%A9%2C+Mariola&type=author&locale-attribute=es