Can Martí Gaza
Alella

Carrer Verdaguer, 7-11

Neoclàssic
    BCIL (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Jordi Montlló Bolart

Edificació de composició neoclàssica situada a la zona entre la riera i el torrent Vallbona, sobre l'eixampla del segle XIX. És una construcció de planta rectangular, amb una alçada de planta baixa i pis amb semisoterrani, i coberta amb terrat pla. Les façanes són de composició
    simètrica i ordenades segons eixos verticals, tot i que la façana de ponent és més irregular i peculiar, ja que està separada de l'edificació veïna per un passatge o androna de només dos metres d'amplada. La façana principal està orientada a llevant, amb tres eixos verticals on
    s'agrupen les obertures - finestres rectangulars amb trencaaigües i persianes de llibret que reapareixen a la resta de façanes -. Destaca l'eix central, reforçat per la presència de dues parelles de pilastres estriades amb capitells a banda i banda, el balcó amb balustres i mènsules de pedra a la planta pis, i l'esgrafiat del remat central ondulat de la barana del terrat. En aquesta façana i la sud, cal remarcar les terrasses i escales d'accés a la planta baixa, lleugerament aixecada sobre el nivell del jardí, protegides amb baranes de balustres. Finalment, una barana acroteri massissa - els balustres només apareixen a la façana principal- sobre una important cornisa decorada amb motllures i dentellons, corona l'edifici i dóna unitat al conjunt.
    Interessant, també, la tanca que envolta la finca i el jardí que envolta l'edificació principal.