Can Marçal
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat de Santa Susanna
    Per la pista, a uns 250 metres de la carretera BV-5301.

Virgínia Cepero González

Masia formada per dos cossos units formant un angle de 90º, i una planta en "L". Consta de planta baixa i planta pis, amb una coberta inclinada a cada un dels cossos.
    Les obertures presenten elements de pedra i totxo.
    Les façanes són de pedra vista, fruit de les últimes reformes de les que ha estat objecte la casa. La de migdia presenta un rellotge de sol nou, refet sobre un d'antic, també durant les reformes.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08234016.

La primera referència documental de la masia és del padró municipal de Vilamajor de l'any 1860. No ha estat mai desocupada.
    Durant la segona meitat del segle XIX es van construir moltes de les cases del veïnat de Santa Susanna. La intensa explotació del bosc, deguda a la gran demanda de carbó, glaç o fusta per abastir les ciutats va ser la causa de l'arribada a aquest veïnat de moltes persones que cercaven feina relacionada amb el bosc i la muntanya.

SARRIÀ i SARACHO, F. (2008). "Les Masies (II): el veïnat de Santa Susanna". Quaderns de Vilamajor, 7. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 107-108.