Can Manlleu
Taradell

C. d'en Quintana, 7

Les escales posteriors es troben força malmeses.
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Manlleu és una casa del segle XVII que va ser ampliada al segle XVIII. És un edifici entre mitgeres amb planta en forma de "L". Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Al frontis totes les obertures són d'arc pla de pedra carejada, amb tres a la planta baixa i dos al pis, una d'elles amb incisió conopial i l'any "1740" inscrit. A la façana posterior hi ha tres eixos d'obertures d'arc pla de pedra carejada, amb unes singulars escales de pedra paral·leles a la façana que permeten salvar el desnivell per accedir-hi. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat a la façana i la pedra vista a la posterior, a causa de l'erosió de l'arrebossat. El ràfec està acabat amb una imbricació de teula ceràmica.