Can Llorenç
Cabrils

Passeig de Cabrils o Pg Martínez Valls, 8-10

XVI
    Pla General d'Ordenació urbanística
    Jordi Montlló Bolart

Mas de planta rectangular amb la coberta de teula a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Porta principal amb arc escarser emmarcada amb maons. Al costat una finestra amb reixat i al seu costat una petita finestra amb una inscripció a la llinda que posa "IHS · Lledó· 1568". Dues finestres a la planta pis amb el llindar, l'ampit i els muntants de pedra granítica.
    Al costat s'hi va fer una construcció moderna que uneix Can Llorenç amb la Masia de planta basilical que està annexa a Can Verivol o Can Mundo. Aquesta masia forma part de la pizzeria restaurant i s'hi accedeix per un lateral i pel darrera; té la porta principal tapiada. Hi ha un hipogeu de 15 o 16 esglaons amb una cambra quadrada al final.

No ens han sabut dir el nom de la masia basilical que hi ha entre Can Llorenç i Can Verivol (o Can Mundo). No sabem tampoc quins són els edificis de l'antic convent. Abans hi havia un restaurant que es deia l'Hort de les Monges i quan es van fer rebaixos sabem que es van trobar tombes. Però no podem establir relació amb els edificis conservats. Sabem que abans havia estat propietat del Marquès de Cruïlles i del Marquès de Tolrà, potser en algun d'aquests arxius particulars es podria trobar la solució.