Can Llogari i pont
Sant Feliu de Codines

C. Sant Antoni, 19

Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Residència formada per un pas cobert o "pont" i una casa entre mitgeres, amb façana d'accés al carrer Sant Antoni i façana posterior al carrer Bassella. La coberta a dues aigües és de teula àrab i carener paral·lel a la façana que remata amb unes mènsules petites que suporten el ràfec.

L’edifici és de planta baixa i pis. Té una porta d'accés emmarcada amb pedra i llinda amb lainscripció: "PER LO ANY (creu) 1796 MAFESSII IO PERE PERMAÑÉ”.

A la planta primera de la façana principal, de color rosat, s'hi conserva una finestra emmarcada de pedra. La façana del carrer Bassella, arrebossada sense pintar, està formada per diverses finestres emmarcades de pedra amb una disposició aleatòria.

A la banda sud del portal hi ha un cos que en planta primera s'ajunta a la casa de l'altre banda del carrer per un pont tancat sobre volta de canó (pont de carrer Sant Antoni). Conserva una finestra emmarcada de pedra i ampit emmotllurat.

Construïda l'any 1796 segons la inscripció de la llinda de la porta: “PER LO ANY (creu) 1796 MAFESSII IO PERE PERMAÑÉ”.

El topònim de la casa procedeix de Llogari Rius Picanyol qui va adquirir l’edifici el 1944. Fins aquest moment, la casa es coneixia popularment com Can Taronet.