Can Licus
Folgueroles

Carrer de la Rambla, 10
    A l’extrem de llevant del nucli antic, integrat a l’edifici de can Galana

Revestiment degradat
    BPU-AEA. Catàleg de béns a protegir del POUM de Folgueroles.
    Adriana Geladó Prat

Edifici entremitgeres de planta rectangular, amb un petit espai de pati posterior. Presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal i un ràfec de maons sostingut amb una solera de llates i mènsules de fusta. Està distribuït en planta baixa i dos pisos, amb la façana principal orientada a migdia. Totes les obertures són rectangulars, amb els brancals bastits amb carreus de pedra i les llindes planes. Destaca el portal d’accés, amb marxapeu de pedra i porta de doble fulla de fusta. Al primer pis s’obre un finestral amb sortida a un balcó simple, amb la llosana de pedra motllurada i barana de ferro tornejada. La resta d’obertures es corresponen amb finestres simples. De la segona planta destaca un rombe decoratiu pintat damunt del revestiment que cobreix el parament. Aquest rombe està emmarcat i inserit dins d’un plafó rectangular disposat a mode de cartel·la. La construcció està bastida amb pedra sense treballar de diverses mides disposada regularment, amb un revestiment arrebossat que la cobreix i la cantonada embellida amb carreus de pedra.

El sobrenom amb el que es coneix l’edifici prové del diminutiu adaptat del nom Frederic o Frederico.

NAVARRO ACEBES, Ferran (2021). Catàleg de béns a protegir. R18/07 Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Folgueroles. Consultat 24 octubre 2021, des de https://dtes.gencat.cat/rpucportal/ Núm. Identificació PAP.07.