Can Galderic
Santa Eulàlia de Ronçana

Camí de Salve Regina
    Pel camí del Salve Regina, abans del carrer de les Aigües

Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

Can Galderic és una masia construïda entre els segles XVIII i XIX en almenys dues etapes constructives, visibles en el canvi de parament de la façana posterior.

És un edifici aïllat de planta irregular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Les obertures de la façana són totes d'arc pla arrebossat, dues de les quals conserven la llinda de fusta. La resta de façanes presenten poques obertures, la major part d'arc pla arrebossat. A les façanes laterals hi havia hagut dos forns de cocció, dels quals en queden pocs vestigis. El tractament dels murs és arrebossat i pintat a la façana principal i de restes d'arrebossat i pedra vista la resta. A pocs metres en direcció ponent, a tocar del carrer, encara podem veure l'antic pou de la casa.

A principi del segle XIX, la casa pertanyia a Galdric Gubern, que va acabar donant el nom a la casa. Del seu matrimoni amb la Teresa Prims, van néixer Isidre i Tomàs. Entre finals del segle XIX i principi del XX, van passar a habitar la casa com a masovers Jaume Unyó i Madrona Margó, els descendents dels quals van comprar la casa a finals del segle XX.