Can Fuma
Taradell

Camí de Can Fuma

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Fuma és una masia del segle XVIII que va ser ampliada al segle XIX. És de planta rectangular i s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis està definit per una galeria a l'eix central, amb un pòrtic d'arc carpanell de pedra disposada a plec de llibre a la planta baixa i dos amb llinda i baranes de fusta als pisos. A l'interior del pòrtic de la planta baixa hi ha el portal d'accés, d'arc pla de pedra carejada amb la llinda inscrita: "1803" i el monograma de Crist intercalat. La resta d'obertures del frontis són d'arc pla de pedra carejada, com ho són les de la resta de les façanes. A la façana posterior s'hi adossa un cos annex d'un sol nivell d'alçat. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. El ràfec està acabat amb cabirons. L'interior ha estat adaptat com a habitatge modern.

Antigament en aquest indret hi havia una vila rural documentada des de l'any 1046, que fou reemplaçada pel mas Maians. La masia de Can Fuma era una masoveria del mas Ricart.