Can Feliu
Dosrius

Urbanització de Can Canyamars - Zona de Canyamars
    A la banda de llevant de la urbanització, prop del carrer del Pla de Can Sus

Força enrunada i coberta de vegetació.
    Ajuntament de Dosrius
    Adriana Geladó Prat

Masia enrunada i coberta d'abundant vegetació que conserva una planta més o rectangular. La coberta està completament esfondrada, així com el forjat del pis superior. Els murs estan força degradats, sobretot de la part superior. Moltes de les obertures s'han perdut, tot i que es conserva una finestra rectangular emmarcada amb carreus de pedra i una petita obertura rectangular bastida amb carreus també. També s'observa una llinda bastida amb maons disposats a sardinell. Es conserva, tot i que en mal estat, el forn de volta a l'exterior del perímetre. La construcció està bastida en pedra de diverses mides sense treballar i fragments de maons. En alguns trams es conserven restes del revestiment que cobria les parets.

Segons una relació de les cases que existien a Dosrius consultada a finals del segle XIX pel rector Gaietà Viaplana, l'any 1897 apareix una casa anomenada "Feliu de la Plana" dins del veïnat de Canyamars. Tot i que no hi ha constància documental directa, sabem que la masia de can Feliu va estar vinculada a la família Nogueres, que en foren els darrers habitants a principis del segle XX. Aquest cognom està documentat a Canyamars des de finals del segle XVIII. A finals del segle XIX, a la masia hi visqué la Maria dels Polls, que estava casada amb un membre de la família Nogueres i que es decicava a la cria i venda de pollastres. L'any 1966, la masia fou venuda als promotors de la urbanització i, des de l'any 1988, és propietat de l'ajuntament de Dosrius.

ALSINA I BOIX, Neus; JUBANY I PINÓS, M. Àngels (1995). Una ullada al passat: història gràfica de Dosrius, Canyamars i el Far (1900-1975). [Dosrius]: Ajuntament de Dosrius, p. 94. ALSINA, N.; CALONGE, R.; CUSPINERA, L.; JUBANY, M.A.; LACUESTA, R. (2005). Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius. [Barcelona: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Dosrius], Núm. Ref.: I.RU.43/062. RAMIS NIETO, Josep. "Cases a Dosrius (1632-1897)". A Dosrius. Una visita al passat. 1 de novembre de 2017. Bloc. Accés el 27 de setembre de 2017.