Can Federico
Santa Eulàlia de Ronçana

  Vallès Oriental
  Camí de Can Federico
  Emplaçament
  Des del camí de Caldes, cal seguir pel camí de Can Federico

  Coordenades:

  41.6447
  2.20977
  434192
  4610630
  Número de fitxa
  08248 - 234
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  002003200DG31A0001WU
  Autoria de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

  Can Federico és una masia del segle XIX que va reformar-se durant la segona meitat del segle XX per adaptar-la com a habitatge modern. En aquest moment també s'hi va adossar un cos a llevant.

  És un edifici de planta quadrangular que s'estructura en dos crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons dos eixos d'oberures, totes d'arc pla ceràmic excepte el portal d'arc escarser. Sobre d'aquest hi ha una pedra inscrita amb l'any "1833". A la façana posterior les finestres també són d'arc pla ceràmic. El tractament dels murs és arrebossat amb pòrtland.

  És probable que el nom de la casa es remunti a la segona meitat del segle XX, quan hi vivia un tal Federico Batlló Cosidó. Tanmateix, els propietaris expliquen que la denominació ve de l'antiga mestressa, que era de Can Federico de Caldes.

  GARCIA-PEY, E. (2003). Els noms de lloc i de persona de Santa Eulàlia de Ronçana. Santa Eulàlia de Ronçana: Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.