Can Fangars
Carme

Can Fangars
    Al camí que surt de l'oest de la urbanització de Les Pinedes de l'Armengol (Vilanova d'Espoia).

La casa està pràcticament enrunada.
    Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Es tracta de les restes d'un edifici de planta rectangular, amb dos àmbits diferenciats: un de quadrangular i un de més petit i rectangular. Les restes de la casa estan totalment envaïdes per matolls i bosc de pi. Els murs visibles conserven alçades diferents i irregulars, que arriben fins als 4 o 5 metres. Es detecta un únic tipus constructiu consistent en un aparell de maçoneria a base de blocs de pedra petita i mitjana sense tallar i lligats amb morter de calç. Les superfícies dels murs presenten arrebossat de calç bastant ben conservat. A la cara interior dels murs s'aprecien els forats de l'empostissat que dividia l'interior en dues plantes: la baixa i un primer pis. Fora de la casa es conserven dos cups, que pràcticament no es detecten ja que estan colgats de terra; sembla que estarien revestits de cairons de ceràmica marró vidrada. No es poden apreciar més detalls ja que tota l`àrea del lloc està coberta de vegetació.

Aquesta casa no apareix als fogatges baixmedievals ni moderns.